Медии > Интервюта

КАРЛ ЛЮИС: Точно сега изживявам върховен момент!

Невероятен шанс е да вземеш интервю от феноменалния спортист Карл Люис... Той е от личностите, които не се нуждаят от специално представяне. И все пак... 41-годишният Люис, обявен за лекоатлет на столетието, дойде в България, за да направи своя кинодебют. Първият филм в кариерата му е фантастичният трилър "Ловец на извънземни" на компанията "Ню имидж". Според сценария героят на Люис - Гришъм, е контактьор с извънземно същество. Той умира в средата на филма, убит от колегите си, с които има разногласия относно това какво да направят с извънземното, което са открили в ледовете на Антарктида... Малко преди да започне следващият дубъл на филма, Карл отговори много приятелски на въпросите за списание "Мода", зададени от Деси Томова - водеща на предаването "На един дъх' по Канал 3.

- Какви са впечатленията ти от България?
- За мен е много интересно да бъда тук, защото никога преди това не съм идвал в България. За съжаление трудно се снима филм...
- Защо избра точно този киножанр - фантастичния трилър?
- За мен като дебютант това е нещо ново - първата ми голяма роля в киното. Не мисля, че съм на такова равнище в кариерата си, когато мога да определям какво и как да играя. Това, което направих, е, че се опитах да получа и изиграя най-добрата роля, която мога. "Ловец на извънземни" е наистина добър филм, затова се радвам да играя в него.
- Как се чувстваш в ролята си, пасва ли ти?
- От една страна - да, имайки предвид възрастта и присъствието на героя ми, всичко пасва много добре. Но също така има и разлики - той е военен, а аз никога не съм служил.
- Възникнаха ли някакви проблеми със сценария и с ролята ти във филма?
- Не, нямах проблеми със сценария, нито с ролята си. Всички, с които работя, са невероятни! Това е нещо ново и за мен е от изключителна важност да опозная работата, а това не е никак лесно. Актьорството е трудна професия! Винаги има добри и лоши моменти. За щастие с настоящия екип изкарахме много добре заедно.
- Кой е носителят на златен медал в живота ти?
- Засега, специално за мен, никой. Винаги обаче съм имал много сплотено семейство, а и все още сме невероятно близки един с друг. Така че в момента най-близките хора са моето семейство.
- Каква е връзката между спорта и киното?
- Това са различни аспекти от живота ми. Когато се оттеглих от спорта, аз го направих окончателно и го оставих-там, в миналото.
- В едно интервю споделяш, че не живееш в миналото. И все пак кое е това, което не можеш да забравиш и което е запечатано в паметта ти?
- Имам много такива моменти. Точно сега изживявам един от тях. Това е върховен момент, защото е началото на нов живот!


									Десислава Томова