Десислава Томова е родена в София. Завършила e Бакалавърска програма по "Персонифицирана аудиовизуална журналистика" и Магистърска програма "Театрална режисура в европейски контекст" в Нов Български Университет. Работи като журналист, сценарист, артмениджър и копирайтър. През 2014 година живее няколко месеца в Барселона по програмата „Еразъм за млади предприемачи”. От 2012 година до момента е част от екипа на Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ.

2021 – юли  

продуцент, сценарист, режисьор, актриса в късометражен филм „ГРЕТА“ , реализиран в Малага, Испания

2020 – декември                                             

продуцент, сценарист, режисьор и актриса в късометражен филм „Черен пазар“, реализиран в Малага, Испания

Спечелил награди и официални селекции по света.

Публикуван роман в България и Испания

Хронографът на д-р Коен“ е кратък роман, целящ да покаже живота на млада българка от еврейски произход. Изобразява проблемите и метаморфозите, през които преминава героинята, за да постигне духовен катарзис. Книгата е за любовта във всичките й проявления. Историята смесва визуална поетика и откровен хумор с носталгия по ранената идентичност и преживяването на несподелени любови, спомените за това как са били изживени и безвъзвратно изгубени...

Първа книга:

Издателство, Libros de Sefarad, отпечатана 2017, Мадрид

Аудиокнига – AltAutores, 2020, Билбао

Втората й книга с кратки разкази, озаглавена „(К)РАЯ НА РАЯ“ (издадена от испанското издателство "Екслибрик"), беше представена в хотел Molina Lario, Малага, Испания през октомври 2020 г.

Много презентации-пърформанси в България и Испания.
и