BBT - Сутрешен блок , Smooth melody, Desi Tomova
 
 

Кадри от събитиетоХАРЕМ
Специално място за специални хора
STUDIO HAREM BOOGIE BAR
с нова артистична програма
ALL IN A BREATH
НА ЕДИН ДЪХ

11.02.2004г. (сряда)
Jazz duet "SMOOTH MELODY"
Rumen Rumenov - vocals
Dimitur Ionchev - piano
Classic jazz
начало: 22:00ч.


Jazz duet "SMOOTH MELODY"
Посредникът между духовния и чувствения живот

Песните са из репертоара на:
Duke Ellington, Billy Strayhorn, Hoagy Carmichael, Michael Franks, Manhattan Transfer, Sarah Vanghan, Al Jarreau .…

ОСНОВНИ МОМЕНТИ В РАБОТАТА НА ЕКИПА НА "НА ЕДИН ДЪХ"
ВИЗИЯ
Музиката на живо ще бъде съпроводена с видеопрожекция на кадри от световни джазфестивали, архивни кадри от участия на джаз дуета Jazz duet "SMOOTH MELODY", кадри от тематичната изложба с репортажна фотография на тема "Джаз" на фотографско студио "МЕМ" (студентите от НБУ - Симеон Свиленов, Емил Бузатов), представена през месеците юни-юли 2003г. в галерия "Сезони", както и изложбата "Джазът" на Мирослав Хуцек - един от най-изявените имена в чешката журналистическа фотография, където вниманието е фокусирано върху големите имена и колосите в джаза.

ДИЗАЙН
Фотографиите на джазизпълнителите са издържани в чернобял изчистен стил. Концепцията за дизайна на флаерите е на студента от НБУ специалност "фотография" Тодор Цветков (с ръководители Янка Кюркчиева, Динамир Предов).

СИМУЛТАННОСТ
Синтеза на отделните изкуства в едно неразривно цяло, предопределя едновременното протичане на няколко креативни действия.

ПРОСТРАНСТВЕНО РЕШЕНИЕ
Прави се разграничение на публика/артисти от нивото на сцената и същевременно с това участниците и водещата могат свободно да циркулират в пространството около нея.

ИМПРОВИЗАЦИЯ
Импровизирането в представянето на отделните участници не е самоцелно. То се прави за да може хепънинга да придобие по колоритна форма, а също така и да не изгуби своята спонтанност и неподправеност. Въпреки това действието на сцената предварително се определя ат сценарист (концептор и режисьор).

Десислава Томова
Концептор на проекта "На един дъх"