• Art group “KUXAN SUUM” – arte en movimiento

  ХАРЕМ
  Специално място за специални хора
  STUDIO HAREM BOOGIE BAR
  с нова артистична програма
  ALL IN A BREATH
  НА ЕДИН ДЪХ

  14.02.2004 (събота)
  Art group "KUXAN SUUM" - arte en movimiento
  www.kuxan-suum.org
  performance, fiery dance

  "КУКСАН - СУУМ" е термин, който произхожда от маите и означава: пътека към рая водеща до пъпната връв на вселената (Това е витална кръв, галактико-невидими линии преминаващи през "КИН", слънцето). В древната цивилизация на маите времето представлява една от най-важните концепции, която формира тяхната космология; където отношението на човека към неговото собствено време съвпада с отношението му към неговото съзнание, както и с живота и смърта.

  "КУКСАН - СУУМ изкуство в движение", е синтез от елементи, използвани за създаването на една свръхсензитивна въздишка, нереален образ, висящ в пространството, момент на красота, галещ някой ъгъл на паметта ти.
  Ние събираме идеи и символи от различни култури, природни елементи, елементи от толкова много артистични форми, колкото е възможно; в поредица от А-Я, която тръгва от съвременния танц, "контакт" танца, "bharatanathyam" (индииския класически танц), театрално изразяване, танци с огън (при които използваме различни инструменти като вериги, факли, един и два големи стика, въжета, огнени пръсти и корони) и също така различни симетрични хореографии, зависещи от броя на хората; "bellydance", кокили, 6 метрови ленти и шоу на неонова светлина, висящи същества, боди пеинт, 3D визии и визия на слайдове в движение (като използваме различни екрани), маски и дизайн на костюми и тн...
  Днес сме изградили общество много различно от предходните, които вече са съществували. Съвременната цивилизация е много чужда на принципите на хармония с вселената, като вместо това преминаваме към екстремални нива на стрес и хаос. Родени сме в ерата на "нямам време" и "времето е пари", но това има своите причини, така че трябва да бъдем съзнателни за това "защо" и " за какво" извършваме нещо и едва след това да действаме.
  Вече съществува голяма група от хора, които посотянно се развиват; като това развитие е посветено на трансформирането на начина ни на живот към алтернативен такъв; по-цивилизован, където моделите на съвременния живот са под въпрос и е налице сериозна работа и усилия в посока на промяна от мотото "времето е пари" към "времето е ИЗКУСТВО"...

  Десислава Томова
  Концептор на проекта "На един дъх"